BROCCOLI EN ASPERGES MET VLEESSAUS
4 sjalotjes
4 plakken ossentong à 100 gram
1 pak diepvries broccoli à 300 gram
1 pak diepvries asperges à 450 gram
zout
1½ theelepel basilicum
1 ei
1 eetlepel ketjap manis
1 zakje witte saus + melk volgens zakje
Sjalotjes pellen. Vlees in reepjes snijden.
In pan doen: 1½ deciliter water, sjalotjes, broccoli, asperges, zout en basilicum. In 25 minuten gaarkoken. Intussen boven 2 kommetjes ei splitsen. Dooier met ketjap losroeren (eiwit voor iets anders bewaren). In steelpan witte saus maken met melk volgens gebruiksaanwijzing. Van vuur af al roerende dooiermengsel toevoegen. Vlees toevoegen en 2 minuten zachtjes verwarmen. Groenten afgieten en overdoen in schaal. Vleessaus erover schenken.
4 personen
voedingswaarde : 330 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 35 minuten
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : Tip augustus 1982
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten