BLOEMKOOL-MAALTIJDSALADE MET WORTEL EN SPEKJES
1 wortel (± 200 gram)
1 prei (± 200 gram)
200 gram broccoli
200 gram bloemkool
½ ui
2 plakken ontbijtspek à 30 gram
5 eetlepels sladressing zonder olie
peper
1 eetlepel citroensap
½ eetlepel boter
Wortel schrappen en wassen. In plakjes snijden. 10 minuten koken. Intussen prei in ringen snijden en wassen. 5 minuten koken. Van broccoli droge uiteinden verwijderen. Wassen. Stronken in stukjes snijden. Bloemkool wassen en in roosjes verdelen. Broccolistronkjes en bloemkool 3 minuten koken. Broccoliroosjes toevoegen. Nog 1 minuut koken. In vergiet wortel, prei, bloemkool en broccoli afgieten. Onder koud water afspoelen. Laten uitlekken. Ui fijnsnipperen. Spek in stukjes snijden. In kommetje doen: sladressing, peper en citroensap. Tot sausje roeren.
Boter verhitten. Spek 3 minuten bakken. Ui 2 minuten zachtjes meebakken. In schaal doen: wortel, prei, bloemkool en broccoli. Sausje erover schenken. Door elkaar scheppen. Spek-uimengsel erover verdelen. Lekker met bruin brood.
2 personen
voedingswaarde : 350 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 35 / 5 minuten
gerechtsoort : maaltijdsalade
bron : Tip augustus 1990
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten