zondag 23 augustus 2020

Omelet gevuld met pittige worstjes

OMELET GEVULD MET PITTIGE WORSTJES

8 knakworstjes (blik)
2 eetlepels bloem
6 eieren
zout
1 zakje Mix voor fonduesaus (Madras, Duyvis)
4 eetlepels boter
4 eetlepels piccalilly
6 sprietjes bieslook


Alle ingrediënten klaarzetten. 2 schalen voorverwarmen. Knakworstjes afgieten. In diep bord bloem strooien. Knakworstjes door bloem wentelen. Boven kom eieren breken. Toevoegen: 3 eetlepels water, zout en Mix voor fonduesaus. Met vork loskloppen. In braadpan 2 eetlepels boter verhitten. Knakworstjes in 3 minuten rondom bruinbakken. Op warme schaal leggen en warmhouden. In koekenpan ½ eetlepel boter verhitten, ¼ deel van eimengsel erin schenken en laten uitvloeien. Zachtjes bakken tot bovenkant droog is. Op midden van omelet 1 eetlepel piccalilly scheppen. 2 Knakworstjes erop leggen. Dubbelklappen. Op andere warme schaal leggen en warmhouden. Op dezelfde manier nog 3 omeletten bakken en vullen. Telkens ½ eetlepel boter toevoegen. Bieslook erboven fijnknippen.
Groentetip: Paprikasalade met Boursin.

4 personen

voedingswaarde : 380 kcal p.p.
bereidingstijd : 17 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip augustus 1982

Geen opmerkingen: