GEVULDE AUBERGINE
Een bijzonder hoofdgerecht van aubergines gevuld met een mengsel van spek, paprika en pasta in een tomatensaus en daarop een laagje kaas en paneermeel.
90 gram macaroni
4 kleine of 2 grote aubergines
30 gram boter
1 kleine ui, gesnipperd
1 teentje knoflook, geperst
225 gram spek, in kleine dobbelsteentjes
1 groene paprika, in stukjes
1 gele paprika, in stukjes
2 tomaten, ontveld, zonder zaadjes en gehakt
1 eetlepel tomatenpuree
½ theelepel chilipoeder
zout
peper
30 gram mozzarella, geraspt
1 eetlepel broodkruim of paneermeel
De macaroni in ruim water met wat zout in ongeveer 10 minuten beetgaar koken; onder de koude kraan afspoelen en uit laten lekken. De aubergines in aluminiumfolie wikkelen en 30 minuten bakken in de op 180°C voorverwarmde oven. De aubergines in de lengte doormidden snijden. Het vruchtvlees eruit scheppen, maar een laagje van 1,5 centimeter laten zitten. Het vruchtvlees hakken. De boter in een pan verhitten en ui en knoflook hierin fruiten; spek en paprika toevoegen en 5 minuten zacht bakken. De gehakte aubergine, tomaten, tomatenpuree, chilipoeder, zout en peper in de pan doen en alles nog 3 minuten verhitten. De macaroni door het mengsel roeren en de auberginehelften hiermee vullen. De gevulde aubergines bestrooien met geraspte kaas en broodkruim en bruin laten worden onder de hete grill of in de op 200°C voorverwarmde oven; daarna meteen serveren.
Serveertip: Dit gerecht smaakt uitstekend met rijst en een gemengde groene salade.
4 personen
voor- / bereidingstijd : 15 / 55 minuten
land : Italië
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Italiaans koken : Inspirerende ideeën voor heerlijke maaltijden
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten