vrijdag 11 december 2009

Courgettesoep met zalmsnippers

COURGETTESOEP MET ZALMSNIPPERS

2 sjalotjes, fijngesneden
2 eetlepels boter of margarine
2 courgettes, ongeschild, in plakjes
4 eetlepels droge vermout (Noilly Prat)
2 tomaten, ontveld, zonder zaadjes, in stukjes
8 deciliter kippenbouillon (van tablet)
100 gram gerookte zalm
zout
versgemalen peper
6 eetlepels crème fraîche
2 eetlepels fijngesneden bieslook

Sjalotjes in boter 3 minuten zachtjes bakken. Courgettes toevoegen en 5 minuten zachtjes meebakken. Vermout en tomaten toevoegen en 4 minuten mee stoven. Kippenbouillon erover schenken en soep afgedekt in 10 - 15 minuten gaar koken. Soep pureren (met staafmixer). Gerookte zalm in brede repen snijden. Soep en zalm apart afgedekt in koelkast bewaren.
Zalm op kamertemperatuur laten komen. Soep aan de kook brengen, zo nodig op smaak brengen met zout en peper. 2 eetlepels crème fraîche door soep roeren. Sop serveren met lepel crème fraîche. Zalmrepen erover verdelen. Bieslook erover strooien.
Lekker met bladerdeegsoepstengels met Provençaalse kruiden van de bakker.

4 personen

voedingswaarde : 265 kcal p.p.
voor / bereidingstijd : 25 / 10 minuten

gerechtsoort : soep

bron : Tip Culinair december 1997

Geen opmerkingen: