maandag 8 februari 2021

Pasta met gesmoorde groenten

PASTA MET GESMOORDE GROENTEN

100 gram pasta (bij voorbeeld penne rigate)
1 bakje oesterzwammen (150 gram)
1 aubergine
1 eetlepel (olijf)olie
½ pakje Italiaanse kruiden (à 25 gram, diepvries, Iglo)
100 gram rookvlees (plakjes)
3 eetlepels zure room (bekertje à 125 milliliter, AH)
zout
peper
1 eetlepel Parmezaanse kaas


Pasta koken volgens gebruiksaanwijzing. Intussen oesterzwammen met keukenpapier schoonvegen en in reepjes snijden. Aubergine wassen, schoonmaken en in plakken snijden. Plakken in blokjes van 1½ centimeter snijden. In pan olie verhitten. Oesterzwammen en aubergine al omscheppend 2 minuten zachtjes bakken. Italiaanse kruiden toevoegen en 1 minuut meebakken. 1 deciliter water toevoegen en mengsel afgedekt 8 minuten laten smoren. Intussen rookvlees in reepjes snijden. Reepjes rookvlees door groentenmengsel roeren en 1 minuut meewarmen. Van vuur af zure room erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Pasta over twee borden verdelen. Groenten erop scheppen en bestrooien met kaas.

2 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande 29 februari 1996

Geen opmerkingen: