LI TZU PAI TS’AI (KASTANJES MET CHINESE KOOL)
40 gram spekvet
2 eetlepels zonnebloemolie
2 eetlepels oedang kering (gedroogde garnalen)
klein stukje verse gemberwortel
1 kilogram kastanjes
4 gedroogde Chinese paddenstoelen
500 gram Chinese kool
2 deciliter magere kippenbouillon
4 eetlepels sojasaus
2 eetlepel sherry
1 eetlepel vruchtensuiker
Kruis de kastanjes in, laat ze in de hete oven openspringen en kook ze in water gaar. Week de paddenstoelen een half uur, verwijder de stelen en snijd de hoedjes in vieren. Snijd de bladeren van de kool eveneens in vieren. Fruit garnalen, kastanjes, gesnipperde gemberwortel en de paddenstoelen 2 minuten in olie en spekvet, voeg dan de stukken koolblad toe en na 1 minuut de bouillon, sojasaus, sherry en suiker. Laat het geheel ruim 20 minuten op zeer laag vuur stoven en roer er nu en dan in, ook tijdens het fruiten.
4 personen
gebied : Peking, China
gerechtsoort : groentegerecht
bron : Elseviers Culinaire Atlas / Jane Grigson
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten