VICHYSSOISE (FRANSE PREISOEP)
Deze romige preisoep met ui en aardappel wordt in Frankrijk gekoeld gegeten, maar warm is hij ook heel lekker.
1 eetlepel boter
2 dunne preien
1 kleine ui
1 aardappel
1 (kippen)bouillontablet
4 eetlepels garderoom
zout
peper
bieslook
In ruime magnetronschaal 1 eetlepel boter smelten (onafgedekt, 30 seconden, 700 Watt). 2 in ringen gesneden dunne preien en 1 gesnipperde kleine ui toevoegen. Gaar laten worden (afgedekt, 5 minuten, 700 Watt). Toevoegen: ½ liter heet water, 1 geraspte aardappel en 1 verkruimeld (kippen)bouillontablet. Soep laten koken (afgedekt, 6 minuten, 700 Watt). Soep iets laten afkoelen. In keukenmachine pureren. 4 eetlepels garderoom toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. Enkele sprietjes bieslook er boven fijnknippen.
4 personen
voedingswaarde : 150 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten
gebied : Frankrijk
gerechtsoort : soep
bron : Tip februari 1992
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten