maandag 25 februari 2008

Geglaceerde wortel en pastinaak

GEGLACEERDE WORTEL EN PASTINAAK

800 gram winterwortelen
800 gram pastinaken
6 deciliter runderbouillon
80 gram boter of margarine
2 eetlepels suiker
zout
peper

Winterwortelen en pastinaken met dunschiller schillen. Plakken in lengte in
3 stukken snijden en deze in lengte in repen snijden. Wortel en pastinaak in
pan met runderbouillon, boter of margarine en suiker aan de kook brengen.
Groenten met deksel op pan ± 10 minuten koken. Daarna zonder deksel nog ± 25
minuten laten koken tot al het kookvocht verdampt is en groenten goudgeel
van kleur zijn. Met weinig zout en peper op smaak brengen.

6 personen

voedingswaarde : 195 kcal p.p.
bereidingstijd : 55 minuten

gerechtsoort : bijgerecht

bron : Tip Culinair december 1996

Geen opmerkingen: