donderdag 1 februari 2024

Rundvlees uit Sichuan (Sichuan, China)

RUNDVLEES UIT SICHUAN

500 gram sukadelappen
2 eetlepels arachideolie
4 – 5 gedroogde rode pepers
20 – 25 Sichuan peperkorrels
2 teentjes knoflook, fijngesneden
schil van 2 – 2½ mandarijn, in stukjes
1 theelepel kristalsuiker

MARINADE
2 – 3 eetlepels Chinese sojasaus
2 theelepels aroma (Maggi)
zout
1 grote lente-ui, in stukken van 2½ centimeter
3 centimeter gemberwortel, in stukjes
½ - 1 eetlepel rijstwijn


Vlees in ruim koud water 20 minuten weken. Vlees uit water nemen en heel goed droogdeppen. Vlees in blokjes van 2½ x 2½ centimeter snijden. Ingrediënten voor marinade mengen. Blokjes vlees door marinade scheppen en op koele plaats 2 – 3 uur laten marineren.
Vlees laten uitlekken en goed uitknijpen. Olie verhitten en blokjes vlees hierin 6 minuten rondom bruin en krokant bakken. Gedroogde rode pepers, Sichuan peper en knoflook mengen. Pepermengsel en schil van 2 mandarijnen bij vlees voegen en 2 minuten meebakken. Suiker toevoegen en zoveel water erbij schenken tot vlees onderstaat. Vlees op zacht vuur 3 uur laten stoven. Steeds controleren of er nog genoeg vocht in de pan aanwezig is, anders een beetje extra water toevoegen. Voor serveren schil van ½ mandarijn toevoegen. Serveer met witte rijst of rijst met pompoen en wortel.

4 personen

voedingswaarde : 210 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 3½ / 3 uur

gebied : Sichuan, China
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip Culinair januari 1997

Geen opmerkingen: