woensdag 31 januari 2024

Winterwortelsoep

WINTERWORTELSOEP

40 gram boter of margarine
1 grote ui, fijngesneden
400 gram winterwortel, in plakjes
1 stengel sereh
3 centimeter verse gemberwortel
1 liter kippenbouillon (van tablet)
400 gram wortel, in kleine blokjes (brunoise)
1 - 2 eetlepels citroensap
zout
peper
1 deciliter Room Culinair
2 - 3 eetlepels fijngesneden koriander
mooie crouton (geroosterd)


Boter smelten en ui, wortel, sereh en gemberwortel hierin ± 10 minuten stoven. 7 deciliter bouillon toevoegen en gerecht op zacht vuur nog 10 - 15 minuten laten koken tot wortels goed zacht zijn. Sereh en gember verwijderen en soep pureren. Blokjes wortel in 3 deciliter bouillon ± 10 minuten koken. Soep weer aan de kook brengen, blokjes wortel met bouillon toevoegen en soep nog ± 5 minuten koken. Soep met citroensap, zout en peper op smaak brengen. Room Culinair erdoor roeren, soep goed verwarmen en voor serveren koriander en croûtons erover strooien.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip Culinair januari 1997

Geen opmerkingen: