GLASNOEDELSOEP MET RUNDVLEES
100 gram rundergehakt
1 – 2 eetlepels sesamolie
3 lente-uien
½ rode paprika
50 gram geweekte glasnoedels
½ in siroop ingelegde gembernoot
1 eetlepel sojasaus
enkele druppels chili-olie
½ liter vleesbouillon
zout
versgemalen peper
½ theelepel ve-tsin
1 eetlepel gehakte peterselie
Plet het gehakt met een vork. Verwarm de sesamolie in een kookpan en bak het gehakt daarin aan alle kanten bruin.
Snipper de lente-uien en snijd de paprika’s fijn. Voeg ze bij het gehakt en laat ze even meefruiten.
Snijd de gember in fijne blokjes en voeg ze samen met de glasnoedels bij het gehaktmengsel. Roer er de sojasaus en de chili-olie door en vul bij met de hete vleesbouillon. Breng op smaak met zout en peper en ve-tsin. Strooi er peterselie over.
2 personen
voedingswaarde : 310 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : China
gerechtsoort : soep
bron : De Chinese keuken (Eenvoudig en lekker) / Marlies Sauerborn
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten