GESTOOMDE ZALMFOREL MET GROENTE-JULIENNE
½ visbouillontablet
½ courgette, in luciferdunne reepjes
½ winterwortel, in luciferdunne reepjes
2 stengels bleekselderij, in luciferdunne reepjes
2 zalmforelfilets (à 200 gram)
1 deciliter slagroom
zout
peper
In stoompan 2 deciliter water aan de kook brengen. Bouillontablet erin oplossen. Stoommandje licht invetten. Groenten erin leggen. Met deksel op pan groenten 5 minuten stomen. Intussen vis bestrooien met zout en peper. Vis op groenten leggen. Met deksel op pan vis in 7 minuten gaar stomen. Stoommandje uit pan nemen. Slagroom door bouillon roeren. Op hoog vuur mengsel in 3 minuten tot dikke saus laten inkoken. Op smaak brengen met zout en peper. Op 2 borden vis met groenten scheppen. Saus apart erbij geven.
2 personen
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : visgerecht
bron : Tip Culinair maart 1993
zondag 11 maart 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten