zaterdag 9 september 2023

Groene tagliatelle met varkensvlees (Italië)

GROENE TAGLIATELLE MET VARKENSVLEES

400 gram varkenslapjes, in blokjes gesneden
peper
zout
nootmuskaat
60 gram boter
4 stengels bleekselderij, kleingesneden
2 uien, fijngesneden
2 tenen knoflook, fijngesneden
4 tomaten, ontveld
1 deciliter droge witte wijn
1 takje tijm
1 laurierblad
1 mespunt komijn
400 gram groene tagliatelle
1 eetlepel zonnebloem- of olijfolie
2 eierdooiers
1 eetlepel fijngehakte peterselie


Bestrooi het vlees met peper, zout en nootmuskaat.
Verhit de boter tot het schuim gaat wegtrekken en bak het vlees rondom bruin. Doe de bleekselderij, de ui en de knoflook bij het vlees en laat meebakken tot de groenten zacht zijn. Snijd de tomaten in stukjes.
Verwarm de wijn. Schenk de wijn bij het vlees en roer alle aanzetsels los van de bodem van de pan. Doe de tomaten, de tijm, de laurier en de komijn bij het vlees en stoof het vlees in 20 minuten gaar.
Kook de tagliatelle in ruim water met zout en olijfolie beetgaar. Laat de tagliatelle op een vergiet uitlekken. Haal tijm en laurier uit de saus. Roer de eierdooiers uit. Schenk er al roerende wat heet stoofvocht bij en schenk dit onder voortdurend roeren terug bij het vlees. Laat heet worden, maar zorg dat de saus niet meer kookt.
Doe de tagliatelle in een wijde, voorverwarmde schaal en schenk het vlees met de saus erover.
Bestrooi de bovenkant met peterselie.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : pastagerecht

bron : Italiaanse pasta / Ina Drukker

Geen opmerkingen: