dinsdag 4 februari 2020

Lamskoteletten uit Anjou (Anjou, Pays de la Loire, Frankrijk)

LAMSKOTELETTEN UIT ANJOU

4 mooie lamskoteletten
80 gram boter
1 kilo verse tuinbonen
1 eetlepel citroensap
peper
zout
125 gram vers borstspek
1 deciliter Anjou wijn
1 bosje bonenkruid
3 eetlepels slagroom
peterselie
bieslook


Haal het vel weg van de tuinbonen. Snij het spek in dobbelsteentjes. Verhit 30 gram boter in een pan. Sauteer hierin het spek zodat het kleur krijgt. Was en droog het bonenkruid. Voeg de bonen en het bonenkruid bij het spek, doe het deksel op de pan en laat zachtjes stoven. Geef er de wijn en het citroensap bij en laat het gedurende een uur op zacht vuur sudderen. Was en hak ondertussen de peterselie en de bieslook. Smelt 10 minuten voor het serveren de rest van de boter in een pan, en sauteer hierin de koteletten. Geef er zout en peper over. Voeg de slagroom bij de bonen laat dit zachtjes 2 minuten onder goed roeren koken zodat de saus bindt. Ben voorzichtig met de tuinbonen. Leg de bonen midden op een voorverwarmde schaal, leg er de koteletten omheen, strooi er de gehakte peterselie en bieslook over en serveer.
4 personen

gebied : Anjou, Pays de la Loire, Frankrijk
gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Jessica van Veen [lekkererecepten]

Geen opmerkingen: