KRUIDIGE VISCRÈME
400 gram fettuccini
4 moten verse zalm à 200 - 250 gram
1 liter visbouillon
SAUS
300 gram graten van tarbot of tong
2 fijngehakte sjalotten
1 eetlepel olijfolie
1 knoflookteen (ongepeld, gehalveerd)
½ laurierblad
tijm
2 salieblaadjes
2 deciliter droge witte wijn
½ deciliter Noilly Prat
3 deciliter crème fraîche
Hak graten in stukken. Verhit olie en bak graten, knoflook, sjalotten, laurierblad, tijm en salie 10 minuten (niet bruinen). Voeg wijn en Noilly Prat toe en laat 30 minuten zachtjes trekken.
Zeef het, doe het kookvocht terug in de pan en laat het tot 1/3 deel inkoken. Voeg crème fraîche toe en kook het geheel in tot een mooi gebonden saus.
Kook pasta ‘al dente’. Breng visbouillon aan de kook en laat de zalm hierin 12 - 15 minuten zachtjes garen. Schenk de viscrème over de pasta en zalm.
4 personen
gebied : Italië
gerechtsoort : saus
bron : Roberto de Luca, in Tip Culinair juli 1993
donderdag 26 juli 2018
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten