KIPFILET IN ANANASSAP
2½ deciliter ananassap
1 eetlepel fijngesneden gemberwortel
1 djeroek poeroet (limoenblaadje)
1 eetlepel sinaasappelmarinade
40 gram pijnboompitten
2 eetlepels olijfolie
1 – 2 eetlepels limoensap
zout
cayennepeper
lange reepjes schil van 1 limoen
4 kipfilets, in de lengte gehalveerd
40 gram boter of margarine
Breng het ananassap met gember, limoenblad en marmelade aan de kook en laat op zacht vuur tot de helft inkoken. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan lichtbruin. Zeef het ingekookte sap, roer er olijfolie en limoensap door. Breng de saus op smaak met zout en cayennepeper. Klop hem met de staafmixer schuimig en roer de limoenschil erdoor. Bestrooi de kipfilets met zout en peper, bak ze in boter in 4 – 5 minuten tot de kip lichtbruin en gaar is. Serveer de kip met de saus en pasta.
4 personen
voedingswaarde : 360 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gerechtsoort : gevogeltegerecht
bron : Tip Culinair mei 2000, Kip & ei special
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten