woensdag 24 mei 2017

Andijvie met appel en walnoten

ANDIJVIE MET APPEL EN WALNOTEN

1 kleine struik andijvie (500 gram)
2 appels
3 eetlepels citroensap
4 eetlepels gepelde walnoten
4 eetlepels olie
½ theelepel paprikapoeder
zout
peper


Andijvie in dunne reepjes snijden. In vergiet wassen en laten uitlekken. Appels schillen en in kleine stukjes snijden. Besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. Helft van walnoten grof hakken. In slaschaal sausje roeren van: olie, citroensap, gehakte walnoten, paprikapoeder, zout en peper.
Andijvie door saus scheppen. Appel langs rand van schaal strooien. Garneren met rest van walnoten.

4 personen

voedingswaarde : 190 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 5 minuten

gerechtsoort : groentegerecht

bron : Tip mei 1980

Geen opmerkingen: