woensdag 26 december 2012

Varkenshaas met kersensaus

VARKENSHAAS MET KERSENSAUS

½ potje kersen op sap zonder pit (nettogewicht 350 gram)
½ deciliter rode wijn
1 eetlepel kersenjam
1 varkenshaas à 300 gram
zout
peper
1 theelepel mosterd
25 gram boter
1 theelepel aardappelmeel

In een zeef de kersen laten uitlekken. Intussen in pan rode wijn en kersenjam al roerende aan de kook brengen en blijven roeren tot de jam geheel is opgelost. Laten afkoelen.
Varkenshaasje inwrijven met zout, peper en mosterd. In een braadpan boter verhitten. Varkenshaasje rondom in 20 minuten bruin en gaar bakken. Varkenshaasje op een plank leggen en afdekken met aluminiumfolie. 5 Minuten laten rusten. Intussen 2 borden voorverwarmen. Aardappelmeel door jammengsel roeren. Al roerende aan bakvet toevoegen. Blijven roeren tot een gebonden saus ontstaat. De helft van de uitgelekte kersen erdoor mengen. Op smaak afmaken met zout en peper. Varkenshaasje schuin in dikke plakken snijden. Plakken varkenshaas op de warme borden rangschikken. Saus half over de plakken schenken. Serveren met broccoli en pasta.

2 personen

voedingswaarde : 500 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande december 1989

Geen opmerkingen: