SUSHI-BALLETJES MET ZALM
100 gram kleefrijst
3 deciliter water
1 theelepel zout
2 eetlepels rijstazijn
1 theelepel suiker
125 gram gerookte zalm
wasabi
100 Gram kleefrijst met 3 deciliter water en 1 theelepel zout afgedekt 12 minuten koken. 2 Eetlepels rijstazijn en 1 theelepel suiker door rijst roeren en laten afkoelen. 125 Gram gerookte zalm in 20 reepjes snijden. Van kleefrijst met vochtige handen 20 balletjes vormen en hierover reepjes zalm leggen. Garneren met toefje wasabi.
20 personen
voedingswaarde : 30 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 30 / 60 minuten
gebied : Tokyo, Japan
gerechtsoort : borrelhapje
bron : 64 Wereldhapjes, bijlage bij Tip Culinair november 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten