zaterdag 20 december 2025

Sushi-balletjes met zalm (Tokyo, Japan)

SUSHI-BALLETJES MET ZALM

100 gram kleefrijst
3 deciliter water
1 theelepel zout
2 eetlepels rijstazijn
1 theelepel suiker
125 gram gerookte zalm
wasabi


100 Gram kleefrijst met 3 deciliter water en 1 theelepel zout afgedekt 12 minuten koken. 2 Eetlepels rijstazijn en 1 theelepel suiker door rijst roeren en laten afkoelen. 125 Gram gerookte zalm in 20 reepjes snijden. Van kleefrijst met vochtige handen 20 balletjes vormen en hierover reepjes zalm leggen. Garneren met toefje wasabi.

20 personen

voedingswaarde : 30 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 30 / 60 minuten

gebied : Tokyo, Japan
gerechtsoort : borrelhapje

bron : 64 Wereldhapjes, bijlage bij Tip Culinair november 1996

Geen opmerkingen:

Een reactie posten