SUSHI MET OMELET EN KOMKOMMER
100 gram (sushi)rijst
130 milliliter koud water
3 eetlepels sushiazijn
2 velletjes nori
omelet
komkommer
100 Gram (sushi)rijst met 130 milliliter koud water aan de kook brengen en afgedekt 8 – 12 minuten laten koken. Rijst op bord uitspreiden en mengen met 3 eetlepels sushiazijn. Op bamboe rolmatje ½ velletje nori leggen, hierop laagje rijst strijken. In midden van rijst reepje omelet en reepje komkommer leggen. Sushi met matje oprollen en in 6 stukken snijden. Nog 3 rollen maken.
24 personen
voedingswaarde : 25 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 30 / 30 minuten
gebied : Tokyo, Japan
gerechtsoort : borrelhapje
bron : 64 Wereldhapjes, bijlage bij Tip Culinair november 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten