zaterdag 20 december 2025

Sushi met omelet en komkommer (Tokyo, Japan)

SUSHI MET OMELET EN KOMKOMMER

100 gram (sushi)rijst
130 milliliter koud water
3 eetlepels sushiazijn
2 velletjes nori
omelet
komkommer


100 Gram (sushi)rijst met 130 milliliter koud water aan de kook brengen en afgedekt 8 – 12 minuten laten koken. Rijst op bord uitspreiden en mengen met 3 eetlepels sushiazijn. Op bamboe rolmatje ½ velletje nori leggen, hierop laagje rijst strijken. In midden van rijst reepje omelet en reepje komkommer leggen. Sushi met matje oprollen en in 6 stukken snijden. Nog 3 rollen maken.

24 personen

voedingswaarde : 25 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 30 / 30 minuten

gebied : Tokyo, Japan
gerechtsoort : borrelhapje

bron : 64 Wereldhapjes, bijlage bij Tip Culinair november 1996

Geen opmerkingen: