SUSHI-BALLETJES MET GARNALEN
100 gram kleefrijst
3 deciliter water
1 theelepel zout
2 eetlepels rijstazijn
1 theelepel suiker
20 gekookte garnalen
wasabi
100 Gram kleefrijst met 3 deciliter water en 1 theelepel zout afgedekt 12 minuten koken. 2 Eetlepels rijstazijn en 1 theelepel suiker door rijst roeren en laten afkoelen. Van kleefrijst met vochtige handen 20 balletjes vormen. 20 Gekookte garnalen pellen, onderkant insnijden en openvouwen. Rijstballetjes bestrijken met wasabi en garnaal er opengevouwen overheen leggen.
20 personen
voedingswaarde : 40 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 30 / 60 minuten
gebied : Tokyo, Japan
gerechtsoort : borrelhapje
bron : 64 Wereldhapjes, bijlage bij Tip Culinair november 1996
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten