FILET DE PORC AU GENIÈVRE (VARKENSHAAS MET JENEVER)
1½ eetlepel jeneverbessen
2 varkenshaasjes (600 gram)
nootmuskaat
(versgemalen) peper
5 eetlepels jenever
50 gram boter of margarine
zout
2 eetlepels crème fraîche
1 Eetlepel jeneverbessen fijnhakken (of grof stampen in een vijzel). Varkenshaas in plakjes van 2 centimeter dik snijden. Plakjes door gehakte jeneverbessen wentelen. Vlees bestrooien met nootmuskaat en peper. In braadpan 40 gram boter verhitten. Varkenshaas in 5 minuten mooi bruin bakken, halverwege keren. Plakjes vlees uit pan nemen, licht bestrooien met zout en onder aluminiumfolie warm houden.
Rest van boter, jeneverbessen en jenever in pan doen. Aanbaksels losroeren en saus aan de kook brengen. Crème fraîche erdoor roeren en saus op smaak brengen met peper. Varkenshaasmedaillons over vier borden verdelen. Saus erover schenken.
Lekker met gegratineerde aardappels en broccoli.
4 personen
voedingswaarde : 295 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten
gebied : Vlaams-Brabant, België
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : België : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van West-Vlaanderen, Ardennen en Vlaams-Brabant / Reijer Blankenspoor
Geen opmerkingen:
Een reactie posten