CARBONNADE FLAMANDE (VLAAMSE STOOFKARBONADES)
2 uien
600 gram rundvlees
1 sneetje volkorenbrood
50 gram boter of margarine
zout
(versgemalen) peper
1 flesje Westmalle Trappist dubbel
1 eetlepel grove mosterd
1 eetlepel rode wijnazijn
2 takjes tijm
2 laurierblaadjes
2 eetlepels bruine basterdsuiker
Uien pellen en snipperen. Vlees in niet te kleine blokjes snijden. Korstjes van brood snijden en brood in blokjes snijden. Boter verhitten, vlees 5 minuten bakken, uit pan nemen en bestrooien met zout en peper. Ui in bakvet op matig vuur 2 minuten bakken. Brood, bier, mosterd, azijn, tijm, laurier en suiker toevoegen en aan de kook brengen. Vlees in saus leggen en in 2½ à 3 uur zachtjes gaarstoven. Lekker met kool- of peenstamppot.
4 personen
voedingswaarde : 415 kcal p.p.
bereidings- / wachttijd : 15 minuten / 2½ à 3 uur
gebied : West-Vlaanderen, België
gerechtsoort : vleesgerecht
bron : België : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van West-Vlaanderen, Ardennen en Vlaams-Brabant / Reijer Blankenspoor
Geen opmerkingen:
Een reactie posten