SHIRA-AI (GEMENGDE GROENTESALADE MET SESAMDRESSING)
Sesamdressing is zowel lekker over gekookte als over rauwe groente en is een heerlijke dipsaus voor crudités
4 – 8 asperges, diagonaal in dunne plakjes gesneden
125 gram bloemkool, in kleine roosjes gesneden
1 middelgrote courgette, in dunne reepjes gesneden
4 radijsjes, in dunne reepjes gesneden en geweekt in koud water
1 kleine rode peper, van zaad en zaadlijsten ontdaan en in dunne reepjes gesneden
DRESSING
4 eetlepels sesamzaadjes
1 eetlepel suiker
1 theelepel zout
2 theelepels lichte sojasaus
2 eetlepels rijstazijn
3 eetlepels visbouillon
1 eetlepel mirin
¼ theelepel vers gemalen witte peper
350 gram verse zachte tofoe
Mix alle ingrediënten voor de dressing, met uitzondering van de tofoe, in de keukenmachine tot een glad mengsel. Doe de tofoe erbij en meng die er in de keukenmachine door. Doe de dressing in een glazen kom en bewaar hem tot gebruik in de koelkast.
Doe de aspergeplakjes in kokend water en laat ze 4 minuten koken. Laat ze vervolgens in een vergiet uitlekken, spoel ze af onder koud stromend water en laat weer uitlekken.
Blancheer de roosjes bloemkool 3 minuten, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Blancheer de courgettereepjes 1 minuut, spoel ze af onder koud stromend water en laat ze uitlekken. Laat ook de radijsjes uitlekken.
Schik de groenten langs de rand van de eetborden. Geef elke groente een eigen plekje. Schep wat dressing in het midden van elk bord.
4 - 6 personen
gebied : Japan
gerechtsoort : bij- of voorgerecht
bron : Het beste uit Oosterse keukens / Sri Owen
Geen opmerkingen:
Een reactie posten