zaterdag 20 december 2025

Japanse sharonfruitsalade (Japan)

JAPANSE SHARONFRUITSALADE

Deze verrukkelijke, feloranje vrucht wordt voornamelijk gekweekt in Japan en China, maar dadelpruimen worden in mindere mate ook in Californië, Frankrijk, Spanje, Italië, Noord-Afrika en Chili verbouwd.

4 eetlepels ongeroosterde amandelen
4 rijpe sharonfruits
8 theelepels hazelnoot- of amandellikeur
trosje kleine druiven of vers gesneden vijgen, om te garneren


Verwarm de oven voor op 170°C. Leg de amandelen in een ovenschaal en bak ze 15 minuten, tot ze van binnen lichtbruin zijn. Laat ze afkoelen en hak ze in snippers.
Snijd voorzichtig de steelaanzet van de sharonfruits en gooi die weg. Halveer de vruchten in de lengte en leg ze op een bord. Kerf met een scherp mes een diepe ruitvorm in het vruchtvlees, zodat de schil bijna wordt geraakt. Druppel de likeur langzaam over elke helft en knijp de vrucht daarbij een beetje open. Bestrooi de sharonfruits met amandelsnippers. Leg een aantal druiven of schijfjes vijg op elke sharonfruit en serveer het gerecht.

4 personen

gebied : Japan
gerechtsoort : salade

bron : Salades : Frisse en favoriete recepten voor originele en klassieke salades / Sue Mullin

Geen opmerkingen:

Een reactie posten