zaterdag 20 december 2025

Asazuke (Japan)

ASAZUKE (SNELLE PEKELSALADE MET KOOL)

3 centimeter verse gember, geschild en geraspt
2 eetlepels rijstazijn
1½ theelepel suiker
½ groene kool (het malse hart is het best), in repen van 1 centimeter
3 stengels selderij, in dunne plakjes
2 theelepels zout (normaal gesproken rond 2 procent van het gewicht van de groenten in het recept)


Doe de gember, azijn en suiker in een kleine pan en breng het geheel aan de kok. Laat het mengsel van het vuur af afkoelen.
Wrijf de kool en selderij goed in met het zout en zet ze 30 minuten apart. Kneus ze daarna met beide handen zodat ze zachter worden. Giet het overtollige water af, giet de azijn over de groenten en geniet er van.

4 personen

gebied : Japan
gerechtsoort : salade

bron : Salmagundi : Inspirerende en originele salades uit het Midden-Oosten en verder / Sally Butcher

Geen opmerkingen:

Een reactie posten