AGEMOCHI (GEFRITUURDE RIJSTKOEKEN)
1 liter olie om te frituren
300 gram kiri mochi (Japanse rijstkoeken, kant en klaar te koop in specialiteitenwinkels)
zout
Verhit de olie in een pan tot zich aan een erin gestoken houten satéprikker luchtbelletjes vormen (180°C). Snijd ondertussen de rijstkoeken in blokjes van 1 centimeter.
Frituur de rijstblokjes met een paar tegelijk in de hete olie. Pas op voor opspattende olie! De stukjes zetten flink uit, frituur er dus niet te veel tegelijk. Ze keren zich halverwege vanzelf om en komen bovendrijven wanneer ze gaar zijn.
Bestrooi de warme rijstkoekjes met wat zout en serveer ze onmiddellijk.
4 personen
voedingswaarde : 620 kcal p.p.
bereidingstijd : 40 minuten
gebied : Japan
gerechtsoort : snoep
bron : Japan : Authentieke recepten en wetenswaardigheden over land en bevolking (Koken in de wereld) / Kiyoshi Hayamizu en Yuhei Hoshino
Geen opmerkingen:
Een reactie posten