vrijdag 3 oktober 2025

Sjoeroe (Paramaribo, Suriname)

SJOEROE

Op de zondagsmarkt aan de Kwattaweg is verse sjoeroe te koop; hibiscus met een friszure smaak. In Nederland vind je gedroogde hibiscus vooral als thee, maar gelukkig vind je ‘m zo nu en dan ook puur. Voeg aan de stroop naast water wat rum en ijsblokjes toe, en je hebt een zonnige zomercocktail.

400 gram gedroogde sjoeroe (hibiscus), 1 nacht geweekt in 1 liter gekookt water
1½ kilogram suiker
sap van 1 citroen


Breng het weekwater met de suiker aan de kook en kook zo’n 20 minuten tot de suiker is opgelost. Voeg de geweekte sjoeroe en het citroensap toe en roer goed. Laat een nacht staan.
Steriliseer 2 literflessen maximaal 1 uur voor gebruik en giet de sjoeroestroop erin. Deze stroop is 6 maanden houdbaar.

Voor 2 liter

gebied : Paramaribo, Suriname
gerechtsoort : drank

bron : Paramaribo : Een culinaire smeltkroes / Judith Cyrus

Geen opmerkingen: