SOUPE AUX CHICORÉE (WITLOFSOEP)
350 gram witlof
2 uien
1 middelgrote aardappel (kruimig)
25 gram boter of margarine
1 pot gevogeltefond (380 milliliter)
2 takjes peterselie
2 kippenbouillontabletten
125 milliliter slagroom
zout
(versgemalen) peper
Struikjes witlof wassen, schoonmaken en in reepjes snijden. Uien pellen en snipperen. Aardappel schillen, in blokjes snijden en wassen. In grote pan boter verhitten. Witlof en ui 5 minuten zachtjes bakken, regelmatig omscheppen. Aardappel, fond en 6 deciliter water toevoegen. Groenten afgedekt 25 minuten zachtjes laten koken.
Peterselie in kommetje fijnknippen. Bouillontabletten aan soep toevoegen en al roerend oplossen. Met staafmixer soep pureren. Soep al roerend opnieuw aan de kook brengen. Slagroom erdoor roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Soep in vier diepe borden scheppen en peterselie erover strooien.
Lekker met reepjes ham erdoor geroerd.
4 personen
voedingswaarde : 235 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten
gebied : Vlaams-Brabant, België
gerechtsoort : voor- of lunchgerecht
bron : België : Een culinaire ontdekkingsreis door de streekkeukens van West-Vlaanderen, Ardennen en Vlaams-Brabant / Reijer Blankenspoor
Geen opmerkingen:
Een reactie posten