KERRIE met kurkuma
4 eetlepels koriander
4 eetlepels kurkuma
4 eetlepels komijnzaden
2 eetlepels gedroogde gember (60 gram)
3 gedroogde Spaanse pepers
1 eetlepel dille
1 eetlepel kardemomzaden
1 eetlepel foelie (30 gram)
½ eetlepel mosterdzaden (15 gram)
½ eetlepel kruidnagels (15 gram)
Rooster alle ingrediƫnten, behalve de komijnzaden, samen in een vlakke pan goudbruin. Rooster vervolgens ook de komijnzaden tot ze goudbruin zijn. Stamp dan alle ingrediƫnten in een vijzel tot poeder en meng het geheel goed door elkaar. Eventueel kan in plaats van een vijzel een koffiemolen worden gebruikt. Deze moet dan wel nergens anders voor worden gebruikt.
gebied : Sri Lanka
gerechtsoort : bijgerecht
bron : Aartappel en kiribat : Ceylonees koken en eten / Eileen Candappa en Harry Haas
Geen opmerkingen:
Een reactie posten