CHIYAR BI LABAN (KOMKOMMERSALADE)
In de Emiraten heet dit gerecht Talattoeri.
1 komkommer
1 teentje knoflook
½ theelepel zout
¼ liter zure (Griekse) yoghurt
gedroogde munt
verse munt
Een geschilde komkommer halveren, zaad wegschrappen. In blokjes snijden. Een teentje knoflook uitpersen en mengen met ½ theelepel zout. Een kwart liter zure (Griekse) yoghurt toevoegen en wat gedroogde munt. Mengen met de komkommer, bestrooien met verse munt.
Sommige mensen houden van een dun mengsel: zij voegen wat water toe. Mijn advies: niet doen! En als u geen Griekse yoghurt kunt krijgen, laat de gewone soort dan uitlekken.
Variaties :
- In Irak gebruikt men korianderblad in plaats van munt of ook wel dille naar het voorbeeld van de Iraanse buren. Heel interessant met een eetlepel rozijnen erdoorheen, plus evenveel pistaches en gehakte lente-uitjes.
4 personen
land : Libanon / Syrië / Jordanië
gerechtsoort : salade
bron : Groot Arabisch kookboek : De keuken van 1001 nacht / Janny de Moor
Abonneren op:
Reacties posten (Atom)
Geen opmerkingen:
Een reactie posten