donderdag 6 juli 2017

Zalmforel met tomaat

ZALMFOREL MET TOMAAT

8 zalmforelfilets à 75 gram
2 theelepels viskruiden met zout
1½ eetlepel citroensap
40 gram boter of margarine
4 kleine vleestomaten
1 deciliter droge witte wijn
1 eetlepel maïzena
2 eetlepels sojasaus
peper
2 takjes peterselie


Vis inwrijven met viskruiden. Met citroensap besprenkelen. Boter verhitten. Vis 5 minuten aan 1 kant heel zachtjes bakken. Intussen tomaten inkruisen. In kokend water onderdompelen en ontvellen. Halveren en zaadjes verwijderen. In stukjes snijden. Aan vis wijn en tomaat toevoegen. Met deksel op pan, vis in 5 minuten zachtjes gaar stoven. Niet keren. Intussen maïzena met 2 eetlepels koud water tot glad papje roeren. Vis voorzichtig op 4 borden scheppen. Tomaatstukjes erover verdelen. Aan stoofvocht sojasaus en 1 deciliter water toevoegen. Aan de kook brengen. Al roerende maïzenapapje toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden saus. Op smaak brengen met peper en citroensap. Saus over vis schenken. Peterselie erboven fijnknippen. Lekker met gekookte aardappelen en gemengde salade.

4 personen

voedingswaarde : 240 kcal p.p.
bereidingstijd : 15 minuten

gerechtsoort : visgerecht

bron : Tip maart 1991
Een reactie plaatsen