donderdag 6 juli 2017

Blauw gekookte forel

BLAUW GEKOOKTE FOREL

1 forel (150 gram)
½ citroen
20 gram ui, in ringen
30 gram soepgroente, kleingesneden
1 laurierblad
5 - 6 peperkorrels
1 eetlepel azijn
10 gram margarine
citroen
krulpeterselie


De forel ontdoen van zijn ingewanden, wassen en de binnenkant met citroensap bedruppelen. ½ Liter water inkoken tot geconcentreerde vloeistof met ui, soepgroente, laurierblad, peperkorrels en azijn, hier de vis inleggen en het geheel 10 - 15 minuten laten pocheren (niet laten koken). Met peterselie en schijven citroen garneren en het gerecht serveren met wat gesmolten margarine.

1 persoon

voedingswaarde : 190 kcal

gerechtsoort : visgerecht

bron : Zoutarme voeding bij verhoogde bloeddruk / Helmut Rottka
Een reactie plaatsen