maandag 5 juni 2017

Trotte alle Erbette (Italië)

TROTTE ALLE ERBETTE (FOREL MET TUINKRUIDEN)

2 verse forellen, schoongemaakt
1 eetlepel (kruiden)azijn
2 theelepels zout
½ eetlepel (olijf)olie
peper uit de molen
2 eetlepels droge witte vermout
1 eetlepel fijngehakte peterselie
2 theelepels fijngehakte bladselderij
½ theelepel gedroogde tijm, fijngewreven
½ theelepel gedroogd basilicum
½ theelepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
2 eetlepels grappa


Spoel de forellen onder stromend koud water vanbinnen en buiten af. Voeg aan ½ liter koud water azijn en zout toe. Blijf zolang roeren tot het zout is opgelost. Laat de forellen er 20 à 30 minuten in weken. Bestrijk intussen de glimmende zijden van twee vellen aluminiumfolie met een kwastje met olie. Leg de forellen erop, besprenkel ze met wat vermout en ga er even met de pepermolen over. Verpak de forellen in de folie en leg ze op het rooster in de reeds tot 225°C voorverwarmde oven. Reken op een oventijd van 18 à 20 minuten. Keer de forellen na 10 minuten om. Schep intussen verse en gedroogde tuinkruiden luchtig door elkaar en voeg (weinig) zout en wat peper toe. Neem na het verstrijken van de oventijd de forellen uit de verpakking en leg ze op voorverwarmde borden. Verdeel de tuinkruiden over de vissen. Maak de grappa in een grote (saus)lepel warm. Schenk die over de forellen en steek de alcoholdamp erboven aan. Dien de gerechten onmiddellijk daarna op.
Geef er een royale hoeveelheid stokbrood bij.

2 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Koken met Europa : Heerlijke menu’s en recepten uit twaalf Europese landen / Hans Belterman

Geen opmerkingen: