zondag 11 juni 2017

Trote alla Erbette (Piemonte, Italië)

TROTE ALLE ERBETTE (GEFLAMBEERDE FOREL MET TUINKRUIDEN)

4 forellen, elk 225 gram, schoongemaakt
zout
kruidenazijn
peper uit de molen
1 eetlepel olijfolie
4 eetlepels droge witte vermouth
3 eetlepels grof gehakte peterselie
1 eetlepel grof gehakte bladselderij
1 eetlepel fijngesneden bieslook
6 salieblaadjes, in smalle reepjes
6 basilicumblaadjes, in smalle reepjes
4 kleine takjes rozemarijn
1 deciliter Grappa


Spoel de forellen vanbinnen en buiten af onder stromend koud water. Leg ze 30 minuten in ruim koud water waarin per liter water 1 eetlepel zout is opgelost en waaraan 1 eetlepel kruidenazijn is toegevoegd. Verwarm de oven voor tot 225°C. Bestrijk 4 velletjes aluminiumfolie aan de glimmende zijde met een kwastje met olijfolie. Strooi er een beetje zout en wat peper over. Leg op elk velletje een forel. Sprenkel de forellen met vermouth. Vouw de folie om de forellen. Leg de forellen op het rooster in het midden van de reeds voorverwarmde oven. Reken op een totale oventijd van 18 - 22 minuten. Keer de forellen na 10 minuten om. Neem na het verstrijken van de oventijd de forellen uit hun zilveren jasjes. Leg ze op voorverwarmde borden. Verdeel de tuinkruiden over de forellen. Verwarm de Grappa in een grote (soep) opscheplepel. Schenk over elke forel een deel ervan. Steek de alcoholdamp boven de forellen aan en dien de gerechten onmiddellijk op.

4 personen

gebied : Piemonte, Italië
gerechtsoort : visgerecht

bron : Italiaans fijnproeven : Een culinaire reis door Italië / Hans Belterman
Een reactie plaatsen