zondag 25 juni 2017

Terrine van twee soorten forel

TERRINE VAN TWEE SOORTEN FOREL

1 zeeforel van 500 gram (zalmforel, roze vlees)
2 rivierforellen van elk 250 gram (wit vlees)
25 centiliter verse room
2 eierdooiers
1 eetlepel pistachenoten
1 scheutje citroensap
zout
peper
boter voor de vorm


De forellen door uw vishandelaar laten fileren. De filets van de zeeforel in fijne schijfjes snijden die u laat marineren met het citroensap, het zout en de peper. Het vlees van de rivierforellen zeer fijn hakken. Vervolgens ziften om een zeer gladde mousse te bekomen. Bij deze mousse de room, de eierdooiers, zout en peper toevoegen. Bewerken om dit mengsel homogeen en smeuïg te maken. De pistachenoten toevoegen. Een vorm invetten en deze garneren door afwisselend een laag vlees van de zalmforel en een laag farce van de rivierforellen in de vorm te leggen. Eindigen met de zalmforel. Bedekken met een ingevet vetvrij papier. Afgedekt stomen gedurende 15 minuten, vervolgens zonder deksel gedurende 15 bijkomende minuten. Verschillende uren laten afkoelen alvorens uit de vorm te nemen.
Koud opdienen als voorgerecht met een mayonaise met tuinkruiden, of zelfs beter, de sneetjes met stoom verwarmen of in de microgolfoven en opdienen vergezeld van een jardinière van verse groenten. In beide gevallen, een delicatesse die alle fans van forellen in vervoering zal brengen.

4 personen

voor- / bereidingstijd : 30 / 30 minuten

gerechtsoort : voorgerecht

bron : Terrines en pasteien / Patrice Dard
Een reactie plaatsen