maandag 5 juni 2017

In wijn gepocheerde forel

IN WIJN GEPOCHEERDE FOREL

Dit smakelijke visgerecht wordt klaargemaakt met groente en vraagt dus om weinig meer dan wat gekookte nieuwe aardappeltjes of knapperig stokbrood.

8 kleine forellen, schoongemaakt
zout en versgemalen peper
25 gram margarine
1 grote ui, geschild en in plakjes gesneden
4 stengels bleekselderij, schoongemaakt en in plakjes gesneden
4 wortelen, geschild en in heel dunne plakjes gesneden
3 deciliter droge witte wijn
3 deciliter visbouillon
bouquet garni
garnering: partjes citroen en verse peterselie, fijngehakt


Was de forellen onder de koude kraan en laat ze uitlekken. Dep ze droog en bestrooi de binnenkant met peper en zout.
Smelt de margarine in een pannetje. Voeg ui, selderij en wortels toe en roer tot alle groenten bedekt zijn met een laagje vet. Dek de pan af en laat de groenten 5 minuten 'zweten'.
Leg de groenten in een grote casserole en schik de vissen erop. Giet er de wijn en de bouillon over en voeg het bouquet garni toe.
Dek de casserole goed af en zet deze 25 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven tot de forellen gaar zijn.
Leg de vissen en de groenten op een voorverwarmde dienschaal en houd ze warm.
Gooi het bouquet garni weg, giet het kookvocht in een pannetje en kook het snel tot de helft in. Giet de saus in een juskom. Garneer het gerecht met citroen en peterselie.

8 personen

voedingswaarde : 210 kcal p.p.

gerechtsoort : visgerecht

bron : Erie Fraters [dieetinfo]
Een reactie plaatsen