maandag 5 juni 2017

Gegratineerde spinazieschotel met zalmforel

GEGRATINEERDE SPINAZIESCHOTEL MET ZALMFOREL

1 kilogram aardappelen
zout
peper
1 deciliter melk
1 deciliter slagroom
50 gram boter
100 gram geraspte belegen Goudse kaas
1 kilogram verse spinazie
2 eetlepels sesamzaad
400 gram gefileerde zalmforel


Schil en was de aardappelen en snijd ze in gelijke stukken. Kook de aardappelen in water met zout gaar in 20 minuten. Giet ze af en stamp ze fijn met een pureestamper. Breng de melk en de slagroom aan de kook in een klein pannetje en klop dit mengsel beetje bij beetje door de aardappelen. Roer de boter en de helft van de geraspte kaas erdoor en breng de puree op smaak met zout en peper. Maak de spinazie schoon en schep de groente met het aanhangend water in een grote pan en strooi er wat zout over. Laat de spinazie op een hoog vuur slinken in 3 minuten; schep de groente regelmatig om. Laat de geslonken spinazie goed uitlekken in een vergiet. Verwarm de oven voor op 200°C. Roer de sesamzaadjes en wat peper door de uitgelekte spinazie en verdeel de groente over de bodem van een grote ovenschaal. leg de zalmforelfilets erop en bestrooi de vis met zout en peper. Bedek de groente en de vis met de aardappelpuree en strooi de rest van de kaas erover. Zet de schaal 1 richel boven het midden in de oven en laat het gerecht lichtbruin en gaar worden in 20 minuten.

4 personen

gerechtsoort : visgerecht

bron : Eénpans Eetplezier / Irene van Blommestein

Geen opmerkingen: