woensdag 21 juni 2017

Filetto del Buongustaio (Italië)

FILETTO DEL BUONGUSTAIO (OSSEHAAS VOOR DE SMULPAAP)

De titel van dit recept van Enzo Rutigliano is een grapje en slaat ook op zijn restaurant ‘Il Buongustaio’ in Amsterdam.

4 haasbiefstukken van ieder 200 gram
100 gram boter
zout
peper
¼ ui, fijngehakt
een derde van een stengel prei, fijngehakt
350 gram champignons, in dunne plakjes
1 glas cognac
1½ deciliter vleesbouillon
1 eetlepel gorgonzola
¾ deciliter room


Bak de biefstukken rondom in de hete boter, voeg zout en peper naar smaak toe en houd ze warm.
Fruit in de overgebleven boter in de pan de ui en de prei. Voeg als ze beginnen te kleuren de champignons toe en bak ze nog een paar minuten. Flambeer met de cognac. Giet de bouillon erbij. Roer de gorgonzola en de room erdoor; en zout en peper naar smaak.
Leg de biefstukken in de saus en laat ze een paar minuten op laag vuur op smaak komen. Serveer het vlees geheel bedekt met de saus.

4 personen

gebied : Italië
gerechtsoort : vleesgerecht

bron: Creazione Italiana : Echt Italiaans koken / Enzo Rutigliano
Een reactie plaatsen