maandag 1 mei 2017

Varkenshaasje met witte-bordeauxsaus

VARKENSHAASJE MET WITTE-BORDEAUXSAUS

1 grote ui
2 varkenshaasjes (400 gram)
zout
peper
50 gram boter of margarine
2 deciliter Mondétour Blanc
1 eetlepel mosterd
1/8 liter slagroom
1 ½ eetlepel bloem


Ui pellen en snipperen. Varkenshaasjes inwrijven met zout en peper.
In braadpan boter verhitten. Hierin de varkenshaasjes snel rondom bruinbakken. Varkenshaasjes even uit pan nemen. Ui aan bakvet toevoegen en 2 minuten zachtjes bakken. Wijn en mosterd toevoegen en alle aanbaksels losroeren. Varkenshaasjes terug in de pan leggen. Met deksel op pan in 8 minuten zachtjes gaarstoven. Intussen in kommetje slagroom en bloem tot glad papje roeren. Varkenshaasjes uit pan nemen en in aluminiumfolie warm houden. Slagroommengsel door stoofvocht roeren. Op smaak brengen met zout en peper. Saus nog 2 minuten zachtjes laten koken, af en toe roeren. Intussen varkenshaasjes in plakken snijden en op warme schaal leggen. Enkele eetlepels saus erover schenken. Rest van saus overdoen in sauskom en apart erbij geven. Lekker met broccoli en gebakken krielaardappels.

4 personen

voedingswaarde : 445 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 2 / 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande september/oktober 1987
Een reactie plaatsen