donderdag 25 mei 2017

Varkenscurry

VARKENSCURRY

750 gram hamlappen
30 gram boter of 2 eetlepels olie
4 sjalotten
1 blikje tomatenpuree (140 gram)
2 - 3 eetlepels kerriepoeder
4 theelepels ketoembar (koriander)
2 theelepels djinten (komijn)
3 theelepels djahé (gemberpoeder)
75 gram blanke rozijnen
75 gram donkere rozijnen
4 deciliter bouillon (van een tablet)
partje citroen
2 theelepels suiker
3 - 4 eetlepels crème fraîche


Snijd het vlees in blokjes van 2 ½ centimeter. Smelt de boter of verhit de olie. Pel de sjalotten en snijd ze fijn. Fruit ze goudgeel in de boter of olie. Voeg het vlees toe, schep alles om en bak de blokjes even goed aan. Doe de tomatenpuree en alle overige ingrediënten, behalve de crème fraîche, erbij. Laat het vlees, onder twee keer omscheppen, gaar worden. Breng het gerecht op smaak met de crème fraîche. Verwijder het partje citroen voor het opdienen.

6 personen

voedingswaarde : 400 kcal p.p.
bereidingstijd : 30 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Boodschappen mei / juni 1991
Een reactie plaatsen