maandag 1 mei 2017

Schol met spek

SCHOL MET SPEK

2 schollen à 300 gram
zout
1½ theelepel gemberpoeder
2 eetlepels citroensap
3 eetlepels bloem
3 eetlepels olie
4 plakjes ontbijtspek (50 gram)
4 eetlepels boter of margarine


Vis onder koud stromend water afspoelen. Met keukenpapier droogdeppen. Inwrijven met zout en 1 theelepel gemberpoeder. Besprenkelen met 1 eetlepel citroensap. In diep bord bloem strooien.
Schaal voorverwarmen. Vis door bloem wentelen, overtollige bloem eraf schudden. In koekenpan olie verhitten. Spek 1 minuut zachtjes uitbakken. Vis toevoegen. 4 Minuten aan elke kant goudbruin en gaarbakken. Intussen in steelpan boter zachtjes smelten. Rest van citroensap en gemberpoeder erdoor roeren. Met schuimspaan vis en spek uit pan nemen en op warme schaal leggen. Boter in juskom schenken en apart erbij geven. Lekker met andijviesalade en gekookte aardappelen.

2 personen

voedingswaarde : 485 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 5 / 15 minuten

gerechtsoort : hoofdgerecht

bron : Tip mei 1982
Een reactie plaatsen