vrijdag 19 mei 2017

Peperbiefstuk met tijmboter

PEPERBIEFSTUK MET TIJMBOTER

6 takjes verse tijm (of 1½ eetlepel gedroogde tijmblaadjes)
5 takjes peterselie
125 gram zachte roomboter
1 theelepel honing
zout
peper
1 eetlepel cognac of vieux
1 teentje knoflook
4 biefstukken à 100 gram (2 centimeter dik)
2 eetlepels olie
1 zakje peppersteakkruiden (Silvo)


Boven een kopje tijm en peterselie heel fijn knippen. In een kom doen: tijm-peterseliemengsel, boter, honing, zout, peper en cognac. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Goed door elkaar roeren tot een glad mengsel. Boter op een vel aluminiumfolie scheppen en met natte handen tot een rol vormen van 3 centimeter doorsnede. Folie dichtvouwen en het pakketje met handen verder rond rollen. Zijkanten van de rol afplatten. Rol minstens 1 uur in de koelkast laten opstijven. Biefstukken rondom met olie bestrijken. Peppersteakkruiden aan beide zijden over biefstukken strooien en stevig indrukken. Biefstukken tot gebruik afgedekt in de koelkast zetten.
Grill 10 minuten voorverwarmen op de hoogste stand. Intussen boterrol uit de koelkast halen. Folie verwijderen. Rol in dunne plakjes snijden. Biefstukken op rooster 9 centimeter onder de grill in 4 (voor rood) tot 8 minuten (voor rosé) bruin grilleren, halverwege keren. Lekbak eronder schuiven. Biefstukken op 4 borden leggen. Plakjes tijmboter erover verdelen. Direct opdienen.
Lekker met in aluminiumfolie gepofte aardappels en gegrilleerde tomaten.

4 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 10 / 15 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Allerhande mei 1988
Een reactie plaatsen