zondag 21 mei 2017

Maaltijd-spinaziesoep met ei

MAALTIJD-SPINAZIESOEP MET EI

750 gram spinazie
4 eieren
4 sneetjes volkorenbrood
¼ theelepel paprikapoeder
1 ui
¼ liter melk
50 gram geraspte oude kaas
30 gram boter of margarine
30 gram bloem
2 kruidenbouillontabletten
zout
peper


Spinazie wassen en uitzoeken. In grote pan spinazie met aanhangend water in 5 minuten laten slinken. In vergiet laten uitlekken. Spinazie fijnhakken. 2 Eieren in 10 minuten hard koken. Onder koud stromend water afkoelen en pellen. Elk ei in zes plakjes snijden. Sneetjes brood roosteren. Met uitsteekvormpje met doorsnede van 3 centimeter uit elk sneetje drie rondjes steken, zodat er twaalf broodrondjes ontstaan. Elk broodrondje beleggen met plakje ei. Eiplakje bestrooien met paprikapoeder. Ui pellen en fijn snipperen. In kom 2 eieren met melk loskloppen. Kaas erdoor roeren. In pan met dikke bodem boter smelten. Ui 3 minuten zachtjes bakken. Bloem erdoor roeren. Scheutje voor scheutje 1 liter water toevoegen. Bouillontabletten erboven verkruimelen. Goed doorroeren tot bouillontabletten opgelost zijn. 5 Minuten zachtjes laten koken. Spinazie erdoor roeren. Pan van vuur nemen. 2 Eetlepels spinaziesoep door eimengsel kloppen. Lauwe eimengsel door spinaziesoep roeren. Soep aan de kook laten komen en 2 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Spinaziesoep in vier soepkommen scheppen. Broodrondjes met ei erop leggen.
Serveren met geroosterd brood.

4 personen

voedingswaarde : 265 kcal p.p.
bereidingstijd : 45 minuten

gerechtsoort : maaltijdsoep

bron : Allerhande mei 1991
Een reactie plaatsen