woensdag 24 mei 2017

Kipperagout met kastanjechampignons

KIPPERAGOUT MET KASTANJECHAMPIGNONS

1 pot gevogeltefond (380 milliliter)
400 gram kipfilet
zout
peper
1 doosje kastanjechampignons (250 gram)
2 worteltjes
1 sjalotje
30 gram boter of margarine
½ deciliter droge witte wijn
1 bekertje crème fraîche (125 milliliter)
150 gram doperwtjes
2 eetlepels allesbinder


In pan fond op hoog vuur in 10 minuten tot helft laten inkoken. Intussen kip in kleine stukjes snijden. Bestrooien met zout en peper. Champignons met keukenpapier schoonvegen en in plakjes snijden. Worteltjes schrappen, wassen en in lengte halveren. Helften in dunne plakjes snijden. Sjalotje pellen en fijn snipperen.
In pan boter verhitten. Sjalot 1 minuut zachtjes fruiten. Kip toevoegen en al omscheppend 5 minuten zachtjes meebakken. Champignons en wortel toevoegen en 3 minuten zachtjes meebakken. Wijn erdoor roeren. Fond, crème fraîche en doperwtjes erdoor roeren. Geheel aan de kook brengen en 3 minuten zachtjes laten koken. Op smaak brengen met zout en peper. Ragout binden met allesbinder.
Serveren met wilde en witte rijst en groene salade.

4 personen

voedingswaarde : 370 kcal p.p.
voor- / bereidingstijd : 15 / 15 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Allerhande mei 1993
Een reactie plaatsen