woensdag 3 mei 2017

Kip met vruchtensaus

KIP MET VRUCHTENSAUS

4 kuikenborstfilets
zout
peper
2 theelepels kerriepoeder
3 eetlepels boter of margarine
1 eetlepel bakgember
¼ liter blik fruitcocktail
4 eetlepels witte wijn
½ eetlepel aardappelmeel


Alle ingrediënten klaarzetten. Kip inwrijven met zout, peper en kerriepoeder. In koekenpan boter verhitten. Kip 7 minuten aan elke kant gaar en goudbruin bakken. Bakgember fijnsnijden. In pan doen: fruitcocktail met vocht, 3 eetlepels wijn en gember. Aan de kook brengen. In kommetje aardappelmeel met 1 eetlepel witte wijn tot papje roeren. Al roerende aan fruitmengsel toevoegen. Blijven roeren tot licht gebonden saus. Kip op schaal leggen. Vruchtensaus erover schenken.
Groentetip: zuurkool.

4 personen

voedingswaarde : 345 kcal p.p.
bereidingstijd : 17 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip januari 1982
Een reactie plaatsen