woensdag 3 mei 2017

Kip met mosterdsaus

KIP MET MOSTERDSAUS

1 eetlepel bloem
400 gram kuikenborstfilets
zout
peper
2 theelepels kerriepoeder
4 eetlepels boter of margarine
1/8 liter slagroom
½ eetlepel mosterd
1 theelepel gedroogd bonenkruid


Alle ingrediënten klaarzetten. In diep bord bloem strooien. Kipfilets in dikke plakken snijden. Bestrooien met zout, peper en kerriepoeder. Door bloem wentelen. Schaal voorverwarmen. In koekenpan boter verhitten. Kip in 10 minuten rondom goudbruin en gaar bakken. Kip op warme schaal scheppen. Aan bakvet toevoegen: slagroom, mosterd en bonenkruid. Met vork aanbaksels losroeren. Saus 2 minuten zachtjes koken. Saus over kip schenken.
Groentetip: komkommer met koolvis.

4 personen

voedingswaarde : 385 kcal p.p.
bereidingstijd : 20 minuten

gerechtsoort : gevogeltegerecht

bron : Tip mei 1982
Een reactie plaatsen