maandag 1 mei 2017

Karbonade met sperziebonen

KARBONADE MET SPERZIEBONEN

4 ribkarbonades
zout
peper
1½ theelepel gemalen rozemarijn
6 eetlepels boter of margarine
1 kleine ui
½ Spaanse peper
½ liter blik boterboontjes (Hero)*
½ liter blik gebroken sperziebonen
½ theelepel bonenkruid

* Kunt u gele boterboontjes moeilijk krijgen, dan kunt u ze ook vervangen door sperziebonen


Alle ingrediënten klaarzetten.
Vlees inwrijven met zout, peper en rozemarijn.
In koekenpan 5 eetlepels boter verhitten. Vlees 11 minuten aan elke kant goudbruin en gaarbakken.
Ui pellen en fijn snipperen.
In pan rest van boter verhitten. Ui in 3 minuten glazig fruiten.
Spaanse peper wassen. In lengte opensnijden en zaadlijsten verwijderen. In reepjes snijden. Bonen afgieten, 4 eetlepels vocht achterhouden.
Aan ui toevoegen: Spaanse peper, bonen, achtergehouden vocht, zout en bonenkruid. In 3 minuten door en door warm laten worden. Af en toe omscheppen.
Bonen overdoen in schaal.
Op andere schaal karbonades rangschikken.

4 personen

voedingswaarde : 460 kcal p.p.
bereidingstijd : 25 minuten

gerechtsoort : vleesgerecht

bron : Tip mei 1983
Een reactie plaatsen